En Guide til Basketball Betting: Fra NBA til EuroLeague

Oliver Haugen
april 14, 2024
179 Visninger
basketball betting

Hei der! Idretten basketball trenger egentlig ingen innføring, ikke sant? Med sin hurtige handling og spenning, er det en av de mest elskede sportene i verden, både å se og å satse på.

Å plassere innsatser på basketballkamper kan være ganske spennende, men også litt overveldende hvis du er ny i spillverdenen. Men ikke bekymre deg, jeg er her for å hjelpe deg! Enten du bare vil ha litt ekstra moro mens du ser favorittteamet ditt spille, eller håper å tjene penger på din sportskunnskap, så gir denne guiden et godt grunnlag for å komme i gang med basketballbetting.

Basketballbetting kan variere betydelig avhengig av ligaen (som NBA eller EuroLeague), oddsen som tilbys, og selvfølgelig dine egne spillstrategier. Så la oss dykke rett inn og begynne reisen inn i den fascinerende verden av basketballbetting sammen!

De beste nettsidene for basketball betting i 2024

Enten du er ny i spillverdenen eller bare på utkikk etter et nytt sted å plassere innsatsene dine, er det viktig å finne en bettingnettside du kan stole på.

Oversikt over de mest anbefalte nettsteder for basketball betting

Jeg har satt sammen en liste over de mest anbefalte nettstedene for basketball betting i 2024, basert på deres anerkjennelse i bransjen, brukervennlighet og oddsen de tilbyr.

Listen inkluderer kjente navn som 20bet, Rabona, 22bet, Librabet og ComeOn. Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om disse nettstedene rangert høyt i min rangering, vil den ideelle Betsafeplassen variere sterkt avhengig av dine individuelle preferanser og behov.

RangNettstedLink til anmeldelse
120betAnmeldelse
2LibrabetAnmeldelse
3RabonaAnmeldelse
422betAnmeldelse
5ComeOnAnmeldelse

Derfor anbefaler jeg også sterkt at du tar deg tid til å lese mine anmeldelser av hvert nettsted (lenker finner du i tabellen ovenfor) før du bestemmer deg for hvilken online bookmaker som passer best for deg. God lykke med tipping!

Grunnleggende om Basketball Betting

Forståelse av grunnlaget for basketballbetting er nøkkelen til ikke bare å ha det gøy, men også å minimere potensielle tap. Så la oss dykke rett inn i det.

Forståelse av oddsene

Odds er et begrep du vil høre mye når du explorerer verdenen av sportsbetting. Enkelt sagt, er oddsen tall som reflekterer hvor sannsynlig det er at et bestemt utfall vil forekomme, og hvor mye du kan vinne hvis bettet ditt er korrekt.

La oss si at en kamp har oddstilbud på 2.0 for lag A å vinne og 1.8 for lag B å vinne. Dette betyr at hvis du plasserer en innsats på $10 for lag A og de vinner, vil du vinne $20 ($10 multiplisert med 2). På den annen side, hvis lag B vinner og du hadde satt penger på dem, ville innsatsen din gjort deg til $18 ($10 multiplisert med 1,8).

Bare husk – høyere odds angir lavere sannsynlighet for seier.

Typer av innsatser du kan gjøre

Basketballspill kommer i forskjellige former og fasonger.

 1. Moneyline bets: Dette er den mest grunnleggende typen bet når det kommer til sportsspill generelt. Du satser ganske enkelt på hvilket lag som vil vinne en kamp.
 2. Spread bets: Også kjent som handicap-betting eller point spread-betting, involverer denne type spill ikke bare å satse på hvem som skal vinne en kamp, men også med hvilken margin. For eksempel, hvis bookmakerens spread er “-7” for Los Angeles Lakers mot Boston Celtics, betyr dette at Lakers må vinne med mer enn syv poeng for at spillpotten på Lakers skal være vinnende.
 3. Over/under bets: Veldig populær type betting der veddemål legges på totalpoengene som scores av begge lag sammenlagt i løpet av en kamp som blir høyere eller lavere enn tallet (terskelen) satt av bokmakeren.

Jeg håper denne introduksjonen ga deg litt klarhet om hvordan basketballbetting fungerer!

Hvordan lese en linje ved basketball betting

Å kunne lese og forstå en linje i basketballbetting er absolutt nødvendig for enhver som tar sine første skritt inn i dette adrenalinpumppende spillet. Aldri frykt, min venn! Jeg er her for å hjelpe.

En typisk basketball-linje vil se noe sånt ut:

Boston Celtics -7 -110
Los Angeles Lakers +7 -110

La oss bryte det ned sammen:

“Boston Celtics -7 -110”
Her satser vi altså på Boston Celtics (lagets navn kommer alltid først). “-7” betyr at Celtics er favorisert til å vinne med mer enn 7 poeng. Hvis de gjør det, betyr det at alle innsatsene plassert på Celtics vinner. “-110” er oddsene og angir hvor mye du potensielt kan vinne. Her vil et 100-krone-spill tjene deg 190 kroner hvis de vinner (ditt opprinnelige spill beløp pluss gevinsten).

“Los Angeles Lakers +7 -110”
På denne siden av linjen satser vi på Los Angeles Lakers. “+7” indikerer denne gangen at Lakers er underdoggen og får et “handicap” på +7 poeng i kampen sin mot Boston Celtics. Og igjen, “-110” er oddsene tilbudt av bookmakeren.

Dette var grunnleggende informasjon om hvordan du leser linjen i basketballbetting. Husk imidlertid at det alltid er lurt å studere begge lagens statistikk, som tidligere møter, nåværende form m.m., før du fyller ut kupongen din med innsatser.

En bit om NBA (National Basketball Association)

Når vi snakker om basketball, er det umulig å unngå NBA – National Basketball Association. Denne ligaen, bestående av 30 teams fordelt over Nord-Amerika, er kjent for sin spektakulære action, stjernefylte linjer og intense kamper.

I sammenheng med basketballbetting spiller NBA en enorm rolle, da den tiltrekker seg mest oppmerksomhet fra punters over hele verden. Hvert spill i denne ligaen er som et nytt kapittel fullt av uforutsigbarhet og drama som potensielt kan bringe deg penger hvis du vet å lese spillet riktig.

Key NBA turneringer å satse på.

De største begivenhetene i NBA inkluderer regular season-kampene, The Playoffs og selvfølgelig – The Finals. Du har også spesielle hendelser som All-Star Game, Slam Dunk Contest og Three-Point Contest som gir forskjellige muligheter for punters selv utenfor sesongen.

Spesielle egenskaper ved NBA-betting

Det som gjør NBA unikt når det kommer til betting er tettheten av spilloppsettet. Med hver squad som spiller opptil 82 kamper bare i grunnspillet, har du rikelig med anledninger til å satse på dine favoritter.

Også ganske viktig er tanken på ‘home court’ advantage (fordelen lag får når de spiller hjemme). I motsetning til noen andre sporter kan hjemmebanefordelen være en reell faktor som sveier resultatet av kampen i NBA-spill.

Men husk alltid at utfallet av sportsbegivenheter aldri kan bli garantert uansett hvor sikker du tror du måtte være – slik er natura av spill!

En titt på EuroLeague

Ved siden av NBA er en annen prominent profesjonell basketballliga EuroLeague – den øverste nivået av europeisk klubbasketball. Selv om denne ligaen kanskje ikke har like høyt globalt inntrykk som NBA, har den sin egen unike smak og prestisje.

Det første å bemerke er at stilen ofte skilles fra NBA-basillene. EuroLeague drives mer av teamspill og strategier, mens NBA kan være mer fokusert på individuell dyktighet. Dette gir forskjellige muligheter for punters.

Ligaen består av 18 lag som representerer mange land rundt om i Europa, noe som gir en rekke kamper å satse på gjennom sesongen. De største høydepunktene inkluderer selvfølgelig playoff-runder og finalen – Final Four.

Når det kommer til tips for Euroleague-spill er det et punkt jeg vil understreke mest; studere lagene nøye før du plasserer satset ditt. Noe mer enn NBA, valgene dine her kan dra nytte mye av skikkelig research – ta hensyn til ting som spillernes statistikker, lagets hjemmebanehistorikk, deres tidligere møter med hverandre osv…

Og bestem aldri noe basert kun på en kamps resultater! Som vi sier: selv en blind høne finner et korn!

Hvordan lage vellykkede basketballspill.

Å vinne på basketballspill involverer mer enn bare flaks. Gjennomtenkte strategier, nøye research og en solid forståelse av sporten kan sikre deg et skritt foran oddsene.

Her er noen av mine topp tips:

 1. Gjør din hjemmelekse – Før du plasserer et spill, sørg for å undersøke alt om lagene som spiller, inkludert deres siste form, statistikk, seire, tap og til og med spillerprofilene sine.
 2. Verdiinnsatser – Det handler ikke alltid om å velge vinneren, men snarere å finne kamper hvor bookies har undervurdert oddsen for et bestemt utfall.
 3. Spill på hva du kjenner – Når du har hoppet ut i verden av basketballspill, kan det være fristende å satse på kamper fra forskjellige ligaer rundt om i verden. Men mitt råd vil alltid være å holde deg til de ligaene du kjenner aller best.
 4. Pass på overstrekering – det kan være lett å bli fanget opp i action hvilken fører til flere og flere spill som kanskje ikke er så godt gjennomtenkt som de burde være.
 5. Bruk Head-to-Head historikk – Om to lag tidligere har møtt hverandre mange ganger, kan resultatene ved disse møtene fortelle deg noe om hva du kan forvente.

Og husk at selv med alle disse taktikkene er det ingen garantert måte å sikre seier når det gjelder betting – dette er naturligvis essensen med gambling!

Min erfaring med basketballbetting

Å spille på basketball, eller sport generelt, er ikke en eksakt vitenskap. Personlig har jeg hatt dager hvor jeg har følt meg uovervinnelig, og dager hvor jeg har lurt på hvorfor i all verden jeg valgte å begynne med dette overhodet. Alt i alt kan jeg ærlig si at min bettingopplevelse ligner mer en vill tur på en berg-og-dalbane enn et rolig taktfult båttur.

Det er møtet mellom nederlag fra siste sekunds tapende kurver, ubeskrivelig glede når underdoggen vinner mot oddsene, plutselige svinger i spennende kamper mellom lagene du har satset penger på… Det får deg til å kjenne hver hump og dump av veien.

Og det er denne naturlige usikkerheten med gambling som gjør hele opplevelsen både skremmende og fascinerende på samme tid – slik er livet i gamblingens berg-og-dalbaneverden!

Andre populære idretter

FAQ

 • Hvilke er de beste nettstedene for basketball betting i 2024?

  I vår guide har vi listet opp de mest populære og pålitelige online bookmakerne for basketball innsatser: Rabona, 20bet, 22bet, ComeOn

 • Hvordan fungerer oddsene i basket betting?

  Oddsen reflekterer sannsynligheten for et gitt utfall. Jo høyere oddsen er, jo mindre sannsynlig anses utfallet å være (og mer lønnsom hvis du vinner).

 • Hvilke tips har du for EuroLeague-spill?

  Å gjøre grundig research er enda viktigere her enn i NBA. På grunn av lagets strategiske fokus, kan taktiske analyser virkelig betale seg.

Forfatter Oliver Haugen

Hei, jeg er Oliver Haugen, en ekspert innen sportsbetting og online kasinoer i Norge. Jeg er lidenskapelig opptatt av å analysere og vurdere ulike betting- og kasinoselskaper for å gi deg den mest presise og oppdaterte informasjonen. Med mange års erfaring og innsikt i bransjen, er jeg dedikert til å levere grundige anmeldelser og bidra til å veilede deg trygt gjennom den virtuelle gamblingverdenen.