Mastering Corner Betting i Fotball: En Fullstendig Guide

Oliver Haugen
april 13, 2024
103 Visninger
corner betting

Hei, mitt navn er Oliver Haugen, og jeg vil hjelpe deg å dykke ned i den spennende verden av sportsbetting. Tenk på det som en eventyrreise, der vi i starten kanskje møter noen få drager (slike som komplekse betingelser og vanskelige analyser), men med litt mot og god veiledning, vil vi komme oss trygt gjennom. I denne artikkelen skal vi fokusere særlig på corner betting i fotball – en type spill som kan være svært lønnsom hvis du vet hva du bør se etter. Så la oss sette i gang!

Hva er Corner Betting?

Forestille deg et typisk fotballspill. Lagene kjemper om ballen, publikum jubler, og spente øyeblikk oppstår når ballen skifter eierskap raskt mellom lagene. Men iblant ender ballen opp utenfor sidelinjen nær målet – noe som resulterer i et hjørnespark. Velkommen til verden av “Corner Betting”, eller hjørnespill.

En Corner bet er ganske rett frem: du plasserer et veddemål på hvilket lag du tror vil få flest hjørnespark i løpet av en kamp, eller om totalt antall hjørnespark vil være over eller under en bestemt terskel fastsatt av bookmakerne.

Men hvordan fungerer det helt konkret? La oss si at bookmakerne har satt terskelen for totalt antall hjørner i en kamp til 10,5. Hvis du plasserer et bet på ‘Over’, vinner du veddemålet hvis det blir minst 11 hjørner i kampen. Hvis det blir 10 eller færre, taper du veddemålet. Enkelt, ikke sant?

Det er bare ett bland mange muligheter innenfor verden av corner betting. Målet med denne guiden er å gi deg kunnskap og redskaper slik at du kan plassere suksessrike bets basert på din egen analyse og intuisjon!

Grunnleggende regler i Corner Betting

Nå som vi har en grunnleggende forståelse av hva corner betting er, la oss dykke dypere inn i noen av de viktigste reglene.

Først og fremst, det viktigste å vite er at kun hjørnespark tatt under kampens offisielle spilletid (90 minutter pluss tillegg) teller. Eventuelle hjørnespark som blir tildelt men ikke utført innen kampslutt vil heller ikke telle.

En annen viktig regel er at selve antall spark ikke betyr noe, bare hvem som blir tildelt dem. Hvis et lag får tildelt et hjørnespark men det blir slått bort av motstanderen før ballen treffer marken, teller det fortsatt som et hjørnespark.

Det kan være mange ulike spilltyper innen corner betting å velge mellom hos bookmakerne. Noe bookmakere gir deg muligheten til å vedde på om det vil bli o/u en spesifisert mengde med corners for hvert lag, totalt antall corners i løpet av kampen, eller hvilket lag som vil få flest corners.

Det kan lyde enkelt, rask og morsom måte å tjene penger på – og det stemmer! Men husk disse reglene fundamentale for din suksess i sportsbetting-land.

Viktige vilkår du bør vite

Nå som vi har de grunnleggende reglene på plass, la oss gå over noen begreper som er spesielle for corner betting:

 1. Over/Under: Dette beskriver en type hjørnespill hvor man satser på om totalt antall hjørner i kampen vil være over eller under det angitte nummeret av bookmakeren.
 2. Handicap: I fotballbetting betyr dette at et lag får et “forsprang” av hjørnespark før kamputløpet. La oss si at Arsenal har et handicap på -1,5 hjørner mot Liverpool. For deg å vinne ditt veddemål, trenger Arsenal altså to flere hjørnespark enn Liverpool.
 3. Halvtid/Fulltid (HT/FT) Corner Betting: Her kan du satse på hvilket lag som får flest hjørner ved halvtid og hvilket lag som får flest ved fulltid i samme innsats.
 4. Første/Lyaste Hjørne: Dette er en innsats hvor du gjetter hvilket lag som får det første eller siste hjørnesparket i kampen.

Å forstå disse vilkårene er nøkkelen til å mestre corner betting, og de tillater deg å lage strategier med større presisjon og selvtillit!

Fordelene med Corner Betting

En av de største fordelene med corner betting er dens dynamikk. Spille på hjørnespark kan innebære mye høyere spenning enn traditionelle veddemål.

En annen stor fordel med hjørnespill er det økonomiske potensialet det har. Sammenlignet med andre typer spill, kan du finne høyere odds for hjørnespill, noe som betyr at du har muligheten til å få gode gevinster.

Noe som skiller corner betting i fotball fra andre typer spill, er mengden analyserbar data som er relevant for denne typen innsats. Det gir deg muligheten til å gjøre grundige analyser og lage informerte veddemål basert på statistikk og mønstre!

Min metafor for corner betting

For å sette et litt morsomt og kreativt lys på hjørnespill, liker jeg å tenke på det som en skattejakt. Du studerer kartet (spillerstatistikk), ser etter spor (lagformasjoner, taktikker) og begir deg ut i det ukjente. Akkurat som en ekte skattejeger, kommer du ikke alltid til å finne skatten (vinne veddemålet), men prosessen og spenningen i jakten er halve gleden!

Hvor skal du plassere Corner Bets?

Du lurer kanskje på hvor du skal begynne med å plassere corner bets. Vel, vi har forberedt en guide til sportsspill i Norge som jeg absolutt anbefaler deg å sjekke ut. Men hvis du vil ha et raskt svar, kan jeg dele mine personlige favoritt bookmakere i Norge for denne typen spill: Rabona, Fezbet, 20bet og 22bet. Sørg for å utforske dem hver især og finn den som passer deg best!

Hvordan analysere et fotball-lag før du plasserer et Corner Bet

Når det gjelder hjørnespill, er laganalyse en viktig faktor som kan påvirke resultatene dine. Her er noen ting du bør holde øye med når du analyserer lagene:

 • Spillestil: Lag som fokuserer mer på å angripe og har høyere besittelse av ballen har en tendens til å vinne flere hjørnespark. Se også etter om laget foretrekker å spille langs sidene – dette kan føre til flere hjørner.
 • Statistikk: Se nærmere på statistikken for tidligere kamper. Hvor mange hjørnespark får laget gjennomsnittlig per kamp? Er det stor forskjell i antall hjørner hjemme kontra borte?
 • Lagets form: Hvordan har lagets siste prestasjoner vært? Et lag i god form vil sannsynligvis fortsette å prestere sterkt og dette kan reflekteres i antall tildelte hjørner.

Alle disse faktorene kan innflytelsesrike når det handler om antallet av hjørnespark i en kamp, og skal absolutt være med i betraktningen når du plasserer dine corner bets.

Lagundersøkelsens verktøy og teknikker

Når det kommer til å analysere lag for corner betting, er det noen nyttige verktøy og teknikker jeg vil anbefale.

 • Bruk statistikknettsteder: Det finnes mange nettbaserte plattformer, som for eksempel SofaScore eller WhoScored, hvor du kan finne detaljert statistikk om hvert lag, inkludert antall hjørner de har fått i tidligere kamper.
 • Se på kamper: Dette kan høres selvfølgelig ut, men å følge med på lagets kamper vil gi deg uvurderlig innsikt. Se etter spillestil, taktiske disposisjoner og potensielle endringer i lagoppstillingen.
 • Få informasjon fra eksperter: Følg sportsanalytikere på sosiale medier eller les artikler de skriver. Mange av dem gir god innsikt i team dynamics du kanskje ikke ville funnet selv.

Til og med ganske grunnleggende analysemetoder som disse kan gi deg en betydelig fordel når du begynner å dykke ned i hjørnespillverdenen.

Vanlige feil å unngå når du plasserer et Corner Bet

Kanskje den mest vanlige feilen nybegynnere gjør når de begynner med corner betting, er å undervurdere verdien av grundig analyse. Mange tenker kanskje at siden fotball handler om mål, er hjørnespark bare en bi-produkt av spillet og ikke så viktig. Men det kunne ikke vært lengre fra sannheten. God innsikt i lagets taktikk, deres tendens til offensive eller defensive spillestiler, spesielle situasjoner som skader eller suspensjoner – alle disse aspektene kan massivt påvirke antall hjørnespark i en kamp.

En annen vanlig feil er å ignorere markedsutviklingen og alltid gå for “over”-spill. Ja, mange kamper ender opp med et høyt antall corners, men smarte spillere kan også identifisere potensialet for “under” spill og utnytte oddsene i deres favør.

For å unngå disse feilene, anbefaler jeg sterkt at du setter av nok tid til pre-match analyse. Følg nøye med på endringer i lagoppstillingen, og søk etter trender i tidligere kamper mellom de to lagene. Og ikke glem – av og til vil mindre kjente ligaer ha mer lukrative muligheter enn de mest populære!

Mine personlige erfaringer med feilplasserte bets

Som et eksempel fra min egen erfaring – jeg husker en gang jeg satset stort på “over” i en kamp hvor begge lagene var kjent for sin offensive stil og hadde historikk med høy hjørnestatistikk. Jeg trodde det var “sikre penger”, men glemte faktumet at én av lagene var sikret mot nedrykk uavhengig av dette spillets utfall. Det viste seg at de valgte meget defensiv strategi den dagen for å spare krefter for kommende turneringer; resultatet? En håndfull cornere godt under snittet.

Denne tabben lært meg verdien av dyp dykking inn i hver lags motivasjon og sannsynlige strategi før plassering av veddemål!

Trinnvise prosedyrer for å plassere ditt første Corner Bet

 1. Velg din favoritt bookmaker – Sørg for å velge en betrodd nettside som er brukervennlig og har gode odds på corners.
 2. Utforsk tilgjengelige spill – Forskjellige bookmakere tilbyr forskjellige typer hjørnespill, så se på alternativene først. Over/Under corners er vanligvis det mest populære valget.
 3. Analyser spillet- Bruk teknikkene diskutert tidligere i artikkelen til å bestemme hvilket spill du bør satse på.
 4. Plasser ditt veddemål – Etter at du har tatt din beslutning, fortsett og legg inn innsatsen!
 5. Vent på spillets resultat – Måten man teller hjørner kan variere mellom forskjellige bookmakers, så pass på å bekreft reglene hos din valgte nettside.

Konklusjon

Med dette kommer vi til slutten av vår guide til Corner Betting i Fotball. Det kan virke komplekst i begynnelsen, men husk at praksis gjør mester! Begynn sakte, bruk tid på analyse delen og ikke vær redd for å lære av dine feiltrinn – hver feil er en mulighet for læring!

Lykke til med reisen inn i verden av sportsbetting! Med rett fokus og et kritisk øye for detaljer, kan corner betting ganske raskt bli et lukrativt element i din betting portfolio!

Forfatter Oliver Haugen

Hei, jeg er Oliver Haugen, en ekspert innen sportsbetting og online kasinoer i Norge. Jeg er lidenskapelig opptatt av å analysere og vurdere ulike betting- og kasinoselskaper for å gi deg den mest presise og oppdaterte informasjonen. Med mange års erfaring og innsikt i bransjen, er jeg dedikert til å levere grundige anmeldelser og bidra til å veilede deg trygt gjennom den virtuelle gamblingverdenen.